De makelaar van Curaçao vertelt: Kunst & Cultuur op Curaçao

21 juni 2022

De makelaar van Curaçao vertelt; Curaçao is een heel cultureel eiland. Naast de mooie witte stranden is er ook veel te bekijken. Curaçao barst van de kunst en cultuur. Of het nou beelden, gebouwen of schilderijen zijn. Je vindt het hier allemaal! Misschien is het ook wel de magie van Curaçao die veel kunstenaars er toe beweegt om zich op Curaçao te vestigen. In ieder geval zult u aan kunst en cultuur op dit tropische eiland geen gebrek hebben dus is het een goede plaats voor kunst liefhebbers. 

Beeldentuin Blue Bay

In de afgelopen jaren heeft Blue Bay resort op Curaçao een openluchtmuseum gecreëerd door op haar terrein een beeldenroute en beeldentuin aan te leggen. Alle kunstwerken in dit project zijn gemaakt door lokale kunstenaars. De Sculptuur garden & Art Route is een plek waar je een geweldige collectie werk kunt bewonderen van internationaal gerenommeerde kunstenaars die zich laten inspireren door de kleuren en de stemming van Curaçao. De sculpturen zijn gemaakt van een breed aantal lokaal verkrijgbare materialen. Toegang tot de Sculptuur Garden & Art Route is gratis bij de ingang van het Blue Bay Golf & Resort.

Adres: LANDHUIS BLAUW Z/N BLUE BAY RESORT, WILLEMSTAD

T: +5999 8888800

Website: www.stichtingbeeldentuinbluebay.com 

Email: beeldentuinbluebay@gmail.com

Wilt u graag wonen op steenworp afstand van deze prachtige werken op Blue Bay oftewel Blauwbaai? Kijk dan hier naar wat we daar te koop hebben.  Als makelaar van Curacao hebben we ook vaak stille listings, bel of mail voor mee informatie.

Casa Amalia

Amalia is een elegante Curaçaose dame. De ‘Amalia’ betonnen beelden en keramische kleibeeldjes zijn handgemaakt door de lokale ondernemer en kunstenaar Haitham Metry. De betonnen beelden hebben Amalia als voornaam en de tweede naam is ter ere van een vrouw die van grote invloed is in het leven van Haitham. De guesthouse van Haitham heet ook ‘Amalia’ (ook bekend als Casa Amalia) en hier wordt alle Amalia-kunst gemaakt. De betonnen beelden versieren de binnenplaats, terwijl de beeldjes in de woonkamer worden tentoongesteld met schilderijen van andere lokale kunstenaars.

Adres: KAYA DAMASCO 18, JAN THIEL

T: +599 9 560 9492

Website: www.amaliacuracao.com 

Email: info@amaliacuracao.com 

Wilt u graag wonen op steenworp afstand van deze prachtige werken op Jan Thiel Curacao? Kijk dan hier naar wat we daar te koop hebben.  Als makelaar van Curacao hebben we ook vaak stille listings, bel of mail voor mee informatie.

Fort Kerk

De Fort-kerk is de oudste kerk op het eiland (1769), een monument dat binnen de muren van Fort Amsterdam staat. De enorme mahoniehouten gouverneursstoel en katheder dateren van 1769. In het museum is een charmante collectie gebruiksvoorwerpen ondergebracht van de Nederlands-protestantse congregatie (1635), waaronder antieke zilveren kelken, een mahoniehouten en zilveren doopfont en een antieke mahoniehouten bijbeltafel, voorheen gebruikt in landhuizen. Ook een verslaglegging over de meest vooraanstaande families van het eiland en een collectie oude landkaarten zijn tentoongesteld.  Fort Amsterdam was een zwaar bewapend fort met 13 kanonnen, waarvan vier zware, in het zuidwestelijke bastion.

Adres: FORT AMSTERDAM, WILLEMSTAD, PUNDA

T: +599 9 461 1139

Website: www.fortchurchcuracao.com 

Email: info@vpg-curacao.com 

Wilt u graag wonen vlakbij dit monument in Punda, bijvoorbeeld in Pietermaai Curacao? Kijk dan hier naar wat we daar te koop hebben.  Als makelaar van Curacao hebben we ook vaak stille listings, bel of mail voor mee informatie.

 

Gallery Alma Blou

“Alma Blou” vertaalt naar het Nederlands “Blauwe Ziel”: het landhuis is een plaats waar u zich kunt ontspannen en de luxe ervaren van de vroegere Curaçaose manier van leven. Ook speciaal is dat u in het hoofdgebouw kunt genieten van en kiezen uit een grootste collectie kunst van de beste en meest bekende lokale en Caribische kunstenaars. De variëteit van artisanale voorwerpen maakt van Gallery Alma Blou ook een exclusieve gift shop, die u vindt in de zijvleugel van het Landhuis.

Adres: LANDHUIS HABAAI, FRATER RADULPHUSWEG 4, WILLEMSTAD

T: +599 9 462 8896

Website: www.galleryalmablou.com 

Email: info@galleryalmablou.com 

 

Jean Girigory Gallery

Sinds de opening in februari 2004 laat deze galerie de exclusieve werken van de kunstenares Jean Girigory zien. Er zijn schilderijen van verschillend formaat, sculpturen van brons, keramiek en maskers. Verder kunt u er haar glaskunst en dingen als sleutelkettingen, halssnoeren en flesbedekkingen bewonderen.

Adres: KWARTJE #75, SANTA ROSA, WILLEMSTAD

T: +599 9 767 6912

Website: www.jeangirigori.com

Wilt u graag wonen op steenworp afstand van deze kunstenares op Curacao? Kijk dan hier naar wat we daar te koop hebben.  Als makelaar van Curacao hebben we ook vaak stille listings, bel of mail voor mee informatie.

Landhuis Bloemhof

Landhuis Bloemhof ligt op een van de kleinere plantages van het eiland. Het hoofdgebouw (1735) is nu een levendige verzamelingsplaats voor kunstliefhebbers. Er zijn aan de lopende band exposities, lezingen en creatieve workshops in deze inspirerende omgeving, waar u heel veel bijzondere, antieke meubelstukken aantreft. Een vleugel van het gebouw, waar voorheen de stallen en de graanschuren te vinden waren, is gerenoveerd en heeft nu een archief, bibliotheek en een leesruimte, die alle aan kunst zijn gewijd, maar er was ook de voormalige studio van May Hendriquez gevestigd.

Adres: 6 SANTA ROSAWEG, WILLEMSTAD

T: +599 9 737 5775

Website: www.bloemhof.cw 

Email: info@Bloemhof.cw 

Wilt u graag wonen op steenworp afstand van dit prachtige landhuis op Curacao? Kijk dan hier naar wat we daar te koop hebben.  Als makelaar van Curacao hebben we ook vaak stille listings, bel of mail voor mee informatie.

Landhuis Groot Santa Martha

Landhuis Groot Santa Martha is een van de oudste en grootste villa’s op Curaçao en zijn  gebouwd aan het eind van de 17e eeuw. Er was hier een plantage van 554 hectare. Tot het begin van de 19e eeuw was het een suikerplantage, en later werd deze gerenoveerd voor de productie van zaden, vee en zout. In de late 19e eeuw leverde de plantage in zijn eentje 90% van het Curaçaose zout. Het werd uit de zoutpannen van de Santa Martha-baai gehaald. Het landhuis is gerenoveerd in 1979 en dient nu als zorginstelling voor mensen met een lichamelijk of geestelijke beperking. Hun handgemaakte voorwerpen worden op het terrein te koop aangeboden.

Adres: SANTA MARTHA

T: +(5999) 864 13 23

Website: www.tayersoshal.com 

Email: info@tayersoshal.com 

Wilt u graag wonen op steenworp afstand van dit prachtige landhuis op Curacao, bijvoorbeeld op Coral Estate of Cas Abou? Kijk dan hier naar wat we daar te koop hebben.  Als makelaar van Curacao hebben we ook vaak stille listings, bel of mail voor mee informatie.

Mongui Maduro Library 

Wanneer u het plantagehuis Rooi Catootje binnen komt, staat de tijd even stil. Het is hier onmogelijk om niet verbaasd te zijn door het aanwezige historische karakter. In het verre verleden is de heer Maduro een fervent verzamelaar geweest van documenten, boeken, manuscripten, archiefstukken en periodieken over Curaçao en Nederland West-Indië. Dat wisselde van publicaties van belangrijke historische waarde zoals knipsels en fotos van Lindberghs bezoek aan Curaçao, tot het mondaine: kalenders en uitnodigingskaarten, menus en andere alledaagse spullen die inzicht geven in het leven van alledag.

Adres: S.A.L. (MONGUI) MADURO FOUNDATION, LANDHUIS ROOI CATOOTJE, CURAÇAO

WILLEMSTAD, ROOI CATOOTJE

T: +599 9 737 5119

M: +5999 7375182

Website: www.madurolibrary.org/foundation 

Email: info@madurolibrary.org

Wilt u graag wonen op steenworp afstand van deze prachtige bibliotheek op Curacao? Kijk dan hier naar wat we daar te koop hebben.  Als makelaar van Curacao hebben we ook vaak stille listings, bel of mail voor mee informatie.

Nena Sanchez Gallery 

De lokale kunstenares Nena Sanchez ( gestorven in 2017) , haalt inspiratie uit haar woonomgeving. Zij is geboren op Curaçao en in haar schilderijen en prints op canvas zijn de felle kleuren en warme nachten van het eiland te herkennen. Ook past zij digitale technieken toe op canvas. Haar werk hangt in verschillende privécollecties op Curaçao, in Europa en in Noord en Zuid-Amerika. Nena’s kunst kan nog steeds worden gekocht in haar galeries in Landhuis Jan Kok en in Punda.

Adres: WINDSTRAAT 15, WILLEMSTAD

T: +599 9 461 2882

Website: www.nenasanchez.com 

Email: nena@nenasanchez.com

Wilt u graag wonen op steenworp afstand van dit prachtige landhuis op Jan Kok Curacao, bijvoorbeeld op Coral Estate of Cas Abou? Kijk dan hier naar wat we daar te koop hebben.  Als makelaar van Curacao hebben we ook vaak stille listings, bel of mail voor mee informatie.

Ritz Gallery

The Ritz Gallery is in de historische wijk van Curacao, in de voormalige ijs fabriek the ‘Ritz’. 70 jaar lang was The Ritz de enige ijsfabriek op Curacao. Na de sluiting in 1999 werd het terrein liefdevol omgebouwd tot een studio complex waarbij de historische gebouwen  bleven. De Ritz is nu bijna als een klein dorp en dient als hotel en expositie ruimte van voornamelijk beelden.

Adres: SCHARLOOWEG 25, WILLEMSTAD

T: +599 9 465 9950

Email: info@ritz-gallery.com

Wilt u graag werken op steenworp afstand van in deze prachtige wijk, Scharloo? Kijk dan hier naar wat we daar te koop hebben.  Als makelaar van Curacao hebben we ook vaak stille listings, bel of mail voor mee informatie.

Serena janet Israel

Serena is een professionele mallenmaakster van Duitse afkomst. Ze maakt sinds 2008 de Chichi® beelden en deze worden thuis beschilderd door lokale schilders. Hiermee staat Serena’s Art Factory voor de zelfstandigheid en ontwikkeling van de lokale vrouwen door een eigen inkomen te verdienen met Chichi® schilderen en zorgt ook fysiek en emotioneel voor ze. Chichi is het Papiaments woord voor ‘grote zus’, de oudste dochter van het gezin, die het gezin op een liefdevolle en zorgzame manier draaiende houdt. Ze heeft een zeer gewaardeerde vrouwelijke rol in de Caribische gemeenschap van vandaag en is een zeer levendig onderdeel van haar kleurrijke samenleving.

Adres: JAN LUIS 87A, SANTA CATHARINA,

T: +599 9 738 0648

M: +599 9 517 0212

Website: www.chichi-curacao.com 

Email: serena@chichi-curacao.com 

Wilt u graag wonen op steenworp afstand van dit geweldige atelier? Kijk dan hier naar wat we daar te koop hebben.  Als makelaar van Curacao hebben we ook vaak stille listings, bel of mail voor mee informatie.

Serena’s Art factory

Bezoek gratis Serena’s Art Factory en bekijk hoe de beroemde en kleurrijke Chichi®-beeldjes door Serena en haar collega’s worden gemaakt. Deze beeldjes worden met de hand geschilderd door meer dan 60 vrouwen die met talent geboren zijn. Met hulp en begeleiding van Serena en haar kunstenaressen slagen deze vrouwen erin de spectaculairste beeldjes te produceren.

Adres: JAN LUIS 87A, ON THE ROAD TO SINT JORIS BAAI, WILLEMSTAD

T: +599 9 738 0648

Website: www.chichi-curacao.com  

Email: serena@chichi-curacao.com  

Wilt u graag wonen op steenworp afstand van dit geweldige atelier? Kijk dan hier naar wat we daar te koop hebben.  Als makelaar van Curacao hebben we ook vaak stille listings, bel of mail voor mee informatie.

The Rif Fort Museum 

Het Rif Fort is onderdeel van het historische centrum van Willemstad, dat op de UNESCO Wereld erfgoed lijst staat. Dit is dus de perfecte plek om aandacht te besteden aan die rijke, mooie, maar voor een deel ook gruwelijke geschiedenis van het eiland, de stad en in het bijzonder de forten. Op dit moment loopt de onwetende bezoeker hier rond, wandelt langs de winkels, koopt spullen, zonder te beseffen waar hij eigenlijk is. Het Rif fort Museum zal een extra wereld toevoegen aan wat vaak niet meer is dan een bezoek aan een gezellig winkelcentrum. Geschiedenis komt tot leven. Jouw nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en de kans bestaat dat je als gevolg daarvan langer blijft rond hangen. Je gaat ergens nog iets drinken en gaat het Rif Fort nog een keer bekijken, maar dit keer met andere ogen.

Adres: THE RIF FORT UNIT 423, BADEN POWELL WEG,

M: +599 9 526 6349

 

Yubi Kirindongo

Yubi Kirindongo begon zijn carrière als kunstenaar in 1978. Sindsdien heeft hij aan heel veel nationale events meegedaan, zoals de biënnales van Havana (Cuba), Johannesburg (Zuid-Afrika) en Sao Paulo (Brazilië). In eigen land kreeg hij speciale erkenning door uitreiking van de prestigieuze Cola Debrot-prijs door de regering van Curaçao. Kirindongo werkt met materialen en metalen, die hij samen laat komen en die speciale energie geven aan iets wat eerst levenloze rommel was. Vaak hebben zijn werken een ruwe textuur. U kunt zijn galerie/huismuseum vinden op de westelijke weg van de stad naar de luchthaven (alleen op afspraak).

Adres: KAYA REIS 390, SOUAX ARIBA, WILLEMSTAD

T: +599 9 869 3268

 

Dit artikel verscheen in de serie: De makelaar van Curacao vertelt.

Categorieën: Curaçao eiland, Curaçao met kinderen

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

 • DE MAKELAAR VAN CURAÇAO VERTELT:  Bestaat er een Funda op Curacao?

  DE MAKELAAR VAN CURAÇAO VERTELT: Bestaat er een Funda op Curacao? Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Als mensen een huis willen kopen op Curacao wordt er vaak gezocht naar een goed werkende website waar alle makelaars op staan die huizen verkopen op Curacao. Net zoals op de website Funda in Nederland al het aanbod van…

  Lees verder »

 • De Makelaar van Curacao vertelt: uw huis laten fotograferen, wat moet ik voorbereiden?

  De Makelaar van Curacao vertelt: uw huis laten fotograferen, wat moet ik voorbereiden? Huis verkopen op Curacao en klaarmaken voor de fotoreportage? Hoe bereidt u uw huis het beste voor op een fotoreportage? Een mooie fotoreportage is van essentieel belang om uw huis goed te verkopen. Potentiële kopers starten de zoektocht van hun huis in…

  Lees verder »

 • De makelaar van Curaçao vertelt: Het beste van Curaçao

  DE MAKELAAR VAN CURAÇAO VERTELT: HET BESTE VAN CURAÇAO Wij delen graag! Het begint vaak met advies over koopwoningen op Curaçao. Maar het gaat vaak daarna al snel over welke buurt van Curaçao is leuk? Welke school past het beste bij jouw kinderen en waar liggen de mooiste stranden van Curaçao? Maar we delen ook…

  Lees verder »

 • De makelaar van Curacao vertelt: De bruisende wijk Otrobanda

  De makelaar van Curaçao vertelt: de historie van de bruisende wijk Otrobanda. Otrobanda is één van de vier wijken die behoort tot Willemstad, de hoofdstad van Curaçao. De andere wijken zijn Punda, Scharloo en Pietermaai. De beroemde pontjesbrug ook wel bekend als ‘Koningin Emmabrug’ brengt je van Punda naar Otrobanda. Otrobanda betekent ‘aan de andere…

  Lees verder »

 • De makelaar van Curacao vertelt: De notaris op Curacao

  De makelaar van Curacao vertelt: De notaris op Curacao Een notaris helpt mensen om tot rechtsgeldige en bindende afspraken te komen. Bijvoorbeeld over de koop of verkoop van uw huis, het opstellen van een samenlevingscontract of zaken rond uw onderneming. Koopt u een huis op Curacao, dan gaat de juridische levering daarvan altijd via een…

  Lees verder »