De voorbereiding op een bezichtiging bij huizen op Curaçao

23 oktober 2023
Huis kopen Curaçao, Woning kopen Curaçao, Makelaar Curaçao, Curaçao vastgoed, Huis te koop Curaçao, Curaçao onroerend goed, Huis kopen op Curaçao, Curaçao huisprijzen, Huis te koop op Curaçao, Curaçao eigendomsrechten, Huis kopen in de Cariben, Curaçao vastgoedmarkt, Curaçao huizen te koop, Makelaar in Curaçao, Huis kopen op een tropisch eiland, Koopwoning Curaçao, Curaçao onroerendgoedmarkt, Huis kopen in het buitenland, Vastgoed Curaçao, Curaçao woningaanbod, Huis kopen in de Caraïben, Vastgoedmakelaar Curaçao, Curaçao huisjacht, Curaçao investeringsmogelijkheden, Huis kopen op Caribisch eiland, Curaçao woningmarkt, Woningen te koop Curaçao, Huis kopen op exotische locatie, Curaçao vastgoedprijzen, Eilandhuis kopen Curaçao

Ik wil een huis kopen op Curacao, hoe bereid ik me voor op de bezichtigingen?

Als je van plan bent om een huis te kopen op ons prachtige eiland, is de bezichtiging van een woning een cruciale stap in het koopproces. Het biedt je de gelegenheid om te ontdekken of de betreffende woning voldoet aan je wensen en behoeften. Dit is een essentieel moment in je zoektocht naar het perfecte huis op Curacao, en een goede voorbereiding kan het verschil maken. Hier laten we je zien hoe je je optimaal kunt voorbereiden op een bezichtiging op Curaçao.

Stap 1: Vooronderzoek als je een huis gaat kopen op Curaçao

Een goede voorbereiding begint met vooronderzoek. Voordat je daadwerkelijk een huis gaat bezichtigen op Curaçao, is het verstandig om de volgende voorbereidingen te doen:

 • Aanbod: Zorg ervoor dat je gericht zoekt naar woningen die momenteel beschikbaar zijn voor verkoop op Curaçao. Dit zal je tijd en moeite besparen. Er is geen Funda op Curacao, maar er zijn wel manieren om toch een goed inzicht te krijgen in wat er te koop is.
 • Informeer je zelf:  Zoek naar informatie over het aankoopproces op Curaçao en waar je op moet letten.
 • Wensen & budget: Zorg ervoor dat het huis dat je wilt bezichtigen overeenkomt met een groot deel van je woonwensen zodat je de juiste keuze maakt en dat de vraagprijs binnen het maximale hypotheekbedrag valt dat je kunt lenen.
 • Kies de juiste makelaar op Curaçao (vanaf het begin): Een professionele makelaar kan van onschatbare waarde zijn bij het kopen van een huis op Curaçao. Zoek naar gerenommeerde makelaars op het eiland die je kunnen helpen bij het vinden van je droomhuis. Ook al lijkt er in het aanbod nu geen geschikt huis te zijn, een goede band met een verkoopmakelaar zorgt ervoor dat zij voor je gaat zoeken en de pareltjes aanlevert die je anders niet gevonden zou hebben. De betere makelaars kunnen onderling samenwerken waardoor je niet alle makelaars zelf af hoeft. Wil je echt een belangenbehartiger op Curacao, die alleen voor jou werkt overweeg dan een aankoopmakelaar, zie stap 3.
 • Voorzieningen in de buurt: Bepaal welke wijken je leuk vindt. Bekijk waar de dichtstbijzijnde supermarkt, school, en andere voorzieningen zich bevinden. Bepaal ook de reisafstand van het huis naar je werk of Hato airport als je daar vaak moet zijn. Je kunt ook Google Street View gebruiken om virtueel door de buurt te ‘wandelen’.

Stap 2: Vraag om documentatie

Soms is er al informatie over het huis is beschikbaar en kan het worden opgevraagd bij de makelaar. Bijvoorbeeld:

 • Plattegronden: Handig als je van plan bent om te verbouwen, zodat je kunt zien welke muren dragend zijn.

Houdt er rekening mee dat het op Curacao helaas soms anders werkt dan in Nederland. Niet alles wordt bewaard maar we werken met wat er wel is, de ene verkoper heeft zijn dossiers nou eenmaal beter op orde dan de andere.

Stap 3: Overweeg een aankoopmakelaar

Het inschakelen van een aankoopmakelaar kan veel voordelen opleveren. Hier is een aantal redenen waarom:

 1. Professioneel advies: Een aankoopmakelaar kan je voorzien van waardevol professioneel advies over de lokale vastgoedmarkt en helpt je bij het maken van een weloverwogen beslissing.
 2. Onderhandelingskracht: Ze zijn ervaren in het onderhandelen en kunnen je helpen de beste deal te krijgen.
 3. Toegang tot informatie: Ze hebben soms toegang tot meer informatie ook over het verleden van het huis of omliggende woningen.
 4. Bespaar tijd en stress: Ze nemen veel werk uit handen en verminderen de stress die gepaard gaat met het kopen van een huis.
 5. Lokale kennis: Ze kennen het gebied goed en kunnen je helpen bij het vinden van de juiste buurt en de beste prijs.

Kijk uit met websites waar geen namen van de makelaars genoemd staan. Vaak zijn dit kantoren die doorlopend ander personeel hebben of wellicht niet willen dat je onderzoek doet naar de naam van de makelaar. Kijk hier voor meer informatie over de mensen van International Fine Living.

Stap 4: Bereid een vragenlijst voor

Het is handig om een lijst met vragen op te stellen die je wilt stellen aan de verkopers of de makelaar tijdens de bezichtiging. Deze vragen kunnen variëren van de staat van het huis en de buurt tot de kosten van nutsvoorzieningen, Aqualectra.  Vraag ook naar de geschiedenis van de aanwezigheid van witte mieren ( Komehèin) in de woning. Vergeet de dingen die voor jou belangrijk zijn niet. Is op eigen terrein parkeren belangrijk? Schrijf het op en vraag ernaar.  Zit je graag in de ochtend in de zon met je kopje koffie of  juist in de avond, vraag naar waar de zon opkomt en ondergaat zodat je weet hoe je leven er daar uit gaat zien. Het hebben van een gestructureerde lijst zorgt ervoor dat je niets belangrijks over het hoofd ziet.

Stap 5: Neem vooraf de tijd om de buurt te verkennen, herbevestig je afspraak en zorg voor internet op je telefoon

Voordat je het huis binnenstapt, raden we aan om extra tijd te nemen om de buurt te verkennen. Loop of rijd een rondje door de omgeving en probeer de sfeer en de mensen te observeren. Probeer jezelf voor te stellen of je je hier comfortabel en gelukkig kunt voorstellen. Heb je de bezichtigingsafspraak al een paar weken geleden gemaakt? App de makelaar even met een bevestiging een dag van te voren of desnoods een uur voor de bezichtiging. Zo weet je zeker dat je niet voor niks komt. Wij horen helaas vaak dat mensen voor niks zijn gekomen. Heb je met International Fine Living te maken?  Wij bevestigen zelf al onze afspraken. Uitloop van voorgaande afspraken komt bij ons heel af en toe voor en wij nemen dan tijdig contact op. Het is in dit proces wel handig om een werkende simkaart met internet in je telefoon te hebben. Deze kun je voor weinig geld overal op het eiland kopen.

Bezichtigingen van appartementen op Curaçao

Als je van plan bent om een appartement te bezichtigen op Curaçao, zijn er enkele specifieke overwegingen waar je rekening mee moet houden:

 • Actieve Vereniging van Eigenaren (VvE): Vraag of er een actieve VvE is en wat hun verantwoordelijkheden zijn. Het is handig om de VvE-documenten op te vragen, zoals het meerjarenonderhoudsplan, de splitsingsakte, het splitsingsreglement, de begroting of jaarstukken, en notulen van de laatste vergadering. Dit geeft inzicht in de staat van het gebouw en mogelijke onderhoudswerkzaamheden.
 • Huishoudelijke reglement: Vraag of deze er is en kijk goed wat er in staat. Is verhuur belangrijk voor je, check of dit is toegestaan. Is het door een VVE verboden, dan kan je dus je appartement niet verhuren. Heb je een huisdier? Ook dit wordt in het huishoudelijk reglement vastgelegd.

Conclusie

Een goede voorbereiding op een bezichtiging is essentieel om de juiste beslissing te nemen bij het kopen van een huis op Curaçao. Door vooronderzoek te doen, documentatie op te vragen, een aankoopmakelaar te overwegen, een vragenlijst voor te bereiden en de buurt te verkennen, kun je de bezichtiging optimaal benutten. Vergeet niet dat dit het moment is waarop je kunt bepalen of een woning daadwerkelijk jouw toekomstige thuis zal worden. Met de juiste voorbereiding ben je goed op weg naar het vinden van het perfecte huis op ons heerlijke eiland. Veel succes met je bezichtiging!

 

 Dit artikel verscheen in de serie: De Makelaar van Curacao vertelt.

International Fine Living doet haar best om mensen die een huis kopen op Curaçao of een huis verkopen zo goed mogelijk te informeren. Helaas is ook onze tijd beperkt en zullen wij niet altijd in staat zijn om de laatste updates te publiceren. Wij raden u dus altijd aan om de geboden informatie te verifiëren bij de juiste instantie of bedrijf, u kunt geen rechten ontlenen aan de juistheid van de geboden informatie. Andere makelaars op Curacao opgelet: op al onze teksten zit Copyright. Het is dus niet toegestaan om teksten of delen daarvan over te nemen. Wel mag iedereen die dat wil natuurlijk een link naar ons blog plaatsen.

Categorieën: Curaçao Onroerend Goed

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Last items

 • Het belang van compliance bij het kopen van een huis op Curaçao

  “Waar betaal je dat allemaal van?” ..is een vraag die je niet direct van een makelaar verwacht nadat je tot overeenstemming bent gekomen over de koopprijs van je nieuwe huis op Curacao. Waarom is compliance belangrijk? Het vormt het begin van een zorgvuldig complianceproces wanneer je droom van het kopen van een huis op Curaçao…

  Read more »

 • Investeren in Willemstad Summit 4 & 5 december 2023

  “Invest inWillemstad” Curaçao Summit 2023: Kansen in het Caribische gebied Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, belooft in 2023 een strategische hub voor investeringen te worden. De Invest in Willemstad Summit biedt tal van mogelijkheden voor investeerders die willen profiteren van de groeiende populariteit van de stad. In deze blog bespreken we waarom Willemstad een aantrekkelijke…

  Read more »

 • Investeringskans op Curaçao: bouwgrond voor villa’s en toeristische doeleinden

  Prachtig gelegen bouwgrond te koop op Curacao van 284 hectare Curacao heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen als bestemming voor toeristen, mede dankzij de toename van luchtvaartverbindingen vanuit Nederland, de Verenigde Staten en andere bestemmingen. Met dagelijkse vluchten van Corendon, Tui en KLM vanuit Amsterdam, en verbindingen vanuit Miami en New York met…

  Read more »

 • De voorbereiding op een bezichtiging bij huizen op Curaçao

  Ik wil een huis kopen op Curacao, hoe bereid ik me voor op de bezichtigingen? Als je van plan bent om een huis te kopen op ons prachtige eiland, is de bezichtiging van een woning een cruciale stap in het koopproces. Het biedt je de gelegenheid om te ontdekken of de betreffende woning voldoet aan…

  Read more »

 • International Fine Living: Versteviging van positie op Curaçao met Qualis Netwerk Partnerschap

  International Fine Living: Versteviging van positie op Curaçao met Qualis Netwerk Partnerschap Inleiding Het betoverende eiland Curaçao, verscholen in het hart van het Caribisch gebied, is al lang een begeerde bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een tropisch paradijs om thuis te noemen. Of u nu uw bestaande woning wilt verkopen of een…

  Read more »

Trustpilot