De wijken van Curacao: Westpunt

28 september 2023
Huis te koop Westpunt Curaçao,Villa kopen Westpunt Curaçao,Onroerend goed Westpunt Curaçao,Makelaar Westpunt Curaçao,Westpunt Curaçao vastgoedmarkt,Strandhuis Westpunt Curaçao,Woningen met uitzicht op zee Curaçao,Vakantiehuis,Westpunt Curaçao,Koophuizen Curaçao,Westpunt Curaçao investeringsmogelijkheden,Huis met zwembad Westpunt Curaçao,Luxe vastgoed Westpunt Curaçao,Westpunt Curaçao strandbungalows,Makelaarskantoor Curaçao,Betaalbare huizen Westpunt Curaçao,Curaçao onroerend goed te koop aan het strand,Westpunt Curaçao woningaanbiedingen,Nieuwbouw huizen Westpunt Curaçao,Westpunt Curaçao buurtinformatie,Vakantiewoningen Westpunt Curaçao,Westpunt Curaçao vastgoedagenten,Huis kopen Westpunt Curaçao prijzen,Koopwoningen Westpunt Curaçao,Westpunt Curaçao huisvestingsmarkt,Duurzame huizen Westpunt Curaçao

Ontdek de Magie van Westpunt, Curaçao: Een Paradijs voor Natuurliefhebbers en Rustzoekers

De makelaar van Curacao vertelt: Curaçao, ons eiland in de Caribische Zee, staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe wateren en levendige cultuur. Maar voor degenen die op zoek zijn naar een stukje ongerepte natuur en ultieme rust, is er geen betere plek dan Westpunt. Gelegen aan de noordwestelijke kant van het eiland, biedt Westpunt een unieke combinatie van adembenemende natuur, heerlijke restaurants en de verleidelijke zee. In deze blog nemen we je mee op een reis door dit betoverende gedeelte van Curacao en laten we je zien waarom Westpunt de perfecte plek is om te wonen.

De Overweldigende Natuur

Een van de meest opvallende kenmerken van Westpunt is de overvloed aan ongerepte natuur. Hier vind je geen grote resorts of drukke straten; in plaats daarvan word je omringd door weelderige groene heuvels en een weids uitzicht op de azuurblauwe zee. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Nationaal Park Shete Boka

Een van de pareltjes van Westpunt is het Nationaal Park Shete Boka. Dit park staat bekend om zijn ruige kustlijn en indrukwekkende “boka’s” (inhammen), waar de woeste golven van de oceaan met geweld tegen de rotsen slaan. Een wandeling door dit park is een onvergetelijke ervaring, vooral als je getuige bent van het spektakel van de Boka Tabla, waar de golven door een natuurlijke brug naar binnen stromen. Vogelliefhebbers zullen hier ook genieten van het spotten van zeldzame vogelsoorten.

Openingstijden en info Shete Boka

Christoffelpark

Voor degenen die van wandelen en het bewonderen van inheemse flora en fauna houden, is het Christoffelpark een must-visit. Dit nationale park herbergt de hoogste piek van Curaçao, de Christoffelberg, waar je een spectaculair uitzicht hebt over het hele eiland. Onderweg kom je diverse plantensoorten tegen, waaronder de zeldzame divi-divi bomen, en als je geluk hebt, spot je misschien wel enkele lokale dieren zoals herten en leguanen.

Openingstijden en info Christoffelpark

Culinaire Verwennerij

Na een dag vol avontuurlijke verkenningstochten is het tijd om te genieten van de culinaire hoogstandjes die Westpunt te bieden heeft. Ondanks de rustige uitstraling van de buurt, zijn er enkele leuke restaurants die zeker aan je verwachtingen zullen voldoen.

Sol Food

Sol Food is een charmant restaurant met uitzicht op de zee, waar je kunt genieten van heerlijke Caribische gerechten met een moderne twist. Verse visgerechten en lokale specialiteiten staan op het menu. Probeer zeker de gegrilde kreeft, een absolute favoriet onder de bezoekers.

Sol Food

Jaanchies

Voor een authentieke Curaçaose ervaring mag een bezoek aan Jaanchies niet ontbreken. Dit rustieke restaurant is beroemd om zijn exotische gerechten, zoals leguaansoep en geitenvlees. Het vriendelijke personeel vertelt je graag meer over de lokale gerechten en tradities.

Info Jaanchies

Playa Forti Restaurant

https://www.playafortirestaurant.com/

De Verleidelijke Zee en Prachtige Stranden

Westpunt wordt omringd door enkele van de mooiste stranden van Curaçao, en het kristalheldere water nodigt uit tot zwemmen, snorkelen en ontspannen in de zon.

Playa Kalki

Playa Kalki, ook wel bekend als Alice in Wonderland Beach, is een klein paradijs met een kleurrijk onderwaterleven. Het is een geweldige plek om te snorkelen en te genieten van de schoonheid van de onderwaterwereld.

Playa Piskado

Playa Piskado staat bekend om zijn ontmoetingen met schildpadden. Het is een geweldige plek om te snorkelen en deze majestueuze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien.

Playa Forti

Playa Forti is beroemd om zijn indrukwekkende kliffen. Durf jij de sprong van de klif in het diepe water te maken? Het is een opwindende ervaring die je niet snel zult vergeten.

Duiken in Westpunt

Voor duikliefhebbers is Westpunt een waar paradijs. De kustlijn biedt talloze duikplekken waar je kunt genieten van kleurrijke koralen, diverse vissoorten en zelfs scheepswrakken.

Mushroom Forest

Het Mushroom Forest is een duikplek die zijn naam dankt aan de grote, paddenstoelvormige koraalformaties. Dit is een van de meest iconische duiklocaties van Curaçao en biedt een spectaculaire onderwaterwereld.

The Blue Room

The Blue Room is een onderwatergrot die je kunt verkennen tijdens een duik- of snorkelavontuur. Het glinsterende blauwe water en de lichtstralen die de grot binnenkomen, creëren een betoverende ervaring.

Een Wijk om te Wonen en Verhuren

Westpunt biedt niet alleen een idyllische vakantieplek, maar is ook een uitstekende investeringsmogelijkheid. Als je op zoek bent naar een woning om te kopen en te verhuren, dan is deze buurt ideaal. De groeiende populariteit van Curaçao als vakantiebestemming betekent dat er altijd vraag is naar accommodaties, vooral in een rustige, natuurrijke omgeving zoals Westpunt.

Kortom, Westpunt op Curaçao is een bestemming die alle verwachtingen overtreft. Met zijn overweldigende natuur, heerlijke restaurants, prachtige stranden en fantastische duikplekken, is het een plek waar natuurliefhebbers en rustzoekers hun hart kunnen ophalen. Of je nu op zoek bent naar een permanent stukje paradijs of een investeringsmogelijkheid, Westpunt heeft het allemaal. Mis deze kans niet; kijk hier wat we momenteel te koop hebben in Westpunt

Huis te koop Westpunt Curaçao,Villa kopen Westpunt Curaçao,Onroerend goed Westpunt Curaçao,Makelaar Westpunt Curaçao,Westpunt Curaçao vastgoedmarkt,Strandhuis Westpunt Curaçao,Woningen met uitzicht op zee Curaçao,Vakantiehuis,Westpunt Curaçao,Koophuizen Curaçao,Westpunt Curaçao investeringsmogelijkheden,Huis met zwembad Westpunt Curaçao,Luxe vastgoed Westpunt Curaçao,Westpunt Curaçao strandbungalows,Makelaarskantoor Curaçao,Betaalbare huizen Westpunt Curaçao,Curaçao onroerend goed te koop aan het strand,Westpunt Curaçao woningaanbiedingen,Nieuwbouw huizen Westpunt Curaçao,Westpunt Curaçao buurtinformatie,Vakantiewoningen Westpunt Curaçao,Westpunt Curaçao vastgoedagenten,Huis kopen Westpunt Curaçao prijzen,Koopwoningen Westpunt Curaçao,Westpunt Curaçao huisvestingsmarkt,Duurzame huizen Westpunt Curaçao

Dit artikel verscheen in de serie: De Makelaar van Curacao vertelt.

International Fine Living doet haar best om mensen die een huis kopen op Curaçao of een huis verkopen zo goed mogelijk te informeren. Helaas is ook onze tijd beperkt en zullen wij niet altijd in staat zijn om de laatste updates te publiceren. Wij raden u dus altijd aan om de geboden informatie te verifiëren bij de juiste instantie of bedrijf, u kunt geen rechten ontlenen aan de juistheid van de geboden informatie. Andere makelaars op Curacao opgelet: op al onze teksten zit Copyright. Het is dus niet toegestaan om teksten of delen daarvan over te nemen. Wel mag iedereen die dat wil natuurlijk een link naar ons blog plaatsen.

Categorieën: Curacao wijken

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Last items

  • Inkomsten belasting Curacao 10%: lekker vroeg met pensioen met de Penshonado Regeling

    De Pensionado Regeling op Curaçao: Jouw Tropische Belastingparadijs Ben je klaar met de Nederlandse kou en regen en klaar voor een zonnige ommezwaai in jouw leven? Als het idee van genieten onder de tropische zon terwijl je fiscaal vriendelijk behandeld wordt jou als muziek in de oren klinkt, dan is de Penshonado Regeling op Curaçao…

    Read more »

  • Het belang van compliance bij het kopen van een huis op Curaçao

    “Waar betaal je dat allemaal van?” ..is een vraag die je niet direct van een makelaar verwacht nadat je tot overeenstemming bent gekomen over de koopprijs van je nieuwe huis op Curacao. Waarom is compliance belangrijk? Het vormt het begin van een zorgvuldig complianceproces wanneer je droom van het kopen van een huis op Curaçao…

    Read more »

  • De makelaar van Curacao vertelt: Belasting op verhuur van uw woning op Curaçao

    Welke belasting bent u verschuldigd bij verhuur van uw woning op Curaçao De makelaar van Curacao vertelt: Een woning op Curacao verhuren kan heel aantrekkelijk zijn. Er is veel vraag naar woonruimte voor de lange en korte termijn. Natuurlijk wilt u ook weten of u belasting verschuldigd bent over de huurinkomsten. Het antwoord is niet…

    Read more »

  • Investeren in Willemstad Summit 4 & 5 december 2023

    “Invest inWillemstad” Curaçao Summit 2023: Kansen in het Caribische gebied Willemstad, de hoofdstad van Curaçao, belooft in 2023 een strategische hub voor investeringen te worden. De Invest in Willemstad Summit biedt tal van mogelijkheden voor investeerders die willen profiteren van de groeiende populariteit van de stad. In deze blog bespreken we waarom Willemstad een aantrekkelijke…

    Read more »

  • Invest in Willemstad Summit 4 & 5 December 2023

    Investing in Willemstad Curacao Summit 2023: Unveiling Lucrative Opportunities in the Caribbean Jewel Curaçao Willemstad, the vibrant capital of Curaçao, is poised to become a hotspot for strategic investments in 2023. The Invest in Willemstad Summit promises a multitude of opportunities for savvy investors looking to capitalize on the city’s increasing popularity among tourists and…

    Read more »

Trustpilot